“Je nu een baby permitteren is niet makkelijk, babykleertjes zijn ook duur geworden”

Velen hebben een kinderwens hebben, maar je nu een baby permitteren is niet makkelijk, zegt een vrouw tegen een verslaggeefster van Dagblad Suriname, terwijl ze babyspullen aan het bekijken is. 

“Ik weet helemaal niet weet wat ik moet doen. Een deel denkt aan kinderen hebben in deze tijd en je hebt anderen die er helemaal niet aan denken. Ik heb kinderen hoor, ik word zelfs oma en ik ga nu voor alles moeten staan. Ik heb gemerkt dat de jongere generatie heel veel haast heeft met het leven. En dat is mijn dochter ook overkomen, zij was schoolgaande en was in een relatie met een jongen die niet naar school gaat, maar werkt. De jongen heeft gehoord dat mijn dochter in verwachting is en die is helemaal niet meer te zien. Ondanks dat ik de ouders van de jongen heb gesproken is er geen oplossing, ik ga als oma nu alles moeten doen. Dat is ook weer een ander punt waaraan veel ouders en tieners moeten werken: goed praten of communiceren”, aldus de vrouw. 

“Ik heb drie kinderen grootgebracht en het is geen vuiltje aan de lucht met een nu. Maar de tijd van vroeger en die van vandaag de dag is heel anders. Babykleding is nu heel duur. Ik pakte een mooi compleet pakje en schrok van de prijs. Ik vroeg mezelf af van welk duur merk het is gemaakt, maar het is heel eenvoudig. Een babypakje compleet met mutsje, sokjes voor de handjes en voetjes, ondertruitje, broekje en nog een truitje is al te verkrijgen tussen SRD 300 en SRD 400. Op zo een manier denk ik eerder te kiezen voor tweedehands”, benadrukt de moeder van drie.

“Als je niet veel verdient en bijna geen geld hebt om je vaste lasten zelf te betalen, noch voeding in je kast te zetten, is tweedehands je enige optie. En je inkopen doen via social media is ook een heel makkelijke optie. Je hebt ouders die heel veel inkopen doen en door die hele drukte en de groei niet eens alles kunnen gebruiken. Men zegt dat je eigenlijk geen tweedehands kleren voor een pasgeboren kind moet gebruiken, maar als je geen geld hebt, de toestand het ook niet toelaat en de dingen er nog goed uitzien, dan ga ik maar ervoor. Na een goede wasbeurt komt alles goed. Als moeder wil je het beste hebben voor je kind en dat probeer ik te doen, maar ik ga  niet boven mijn vermogen.  Pap en de andere nodige dingen voor voeding koop ik wel en dat is ook zo duur, maar als het om kleren gaat, pampers, schoentjes en andere handige dingen koop ik het wel over van een ander. Je komt soms nog acties in de winkel tegen van SRD 25 of SRD 50 op enkel babykleren, maar die zijn gevlekt of hebben een scheur, er is altijd iets aan de hand”, aldus de aanstaande oma. 

Derik die pas vader is geworden geeft aan, dat hij heel blij is. “Toen mijn vrouw mij zei, dat wij ouders worden sprong ik de lucht in, maar nadat ik de prijzen heb gezien in de winkel begon ik mijn hoofd te houden. Maar gelukkig kwam tweedehands als redding. Ik wil geen last zijn voor niemand en mijn vrouw ook niet, dus als het goedkoop kan hoef je niemand te storen”, zegt Derik.

“Ik zie me geen handen strekken voor mijn moeder om me te helpen met inkopen doen  voor mijn kind. Dus dankzij de tweedehands kleding lukt het, je hebt dure ertussen, maar je komt soms zo een goede aanbieding tegen dat je geen nee kan zeggen. Waar vind je bijvoorbeeld een hele doos met babykleren voor SRD 500 met andere nodige dingen erin, nergens dan op het net. Met dat bedrag koop je net maar een pakje en niet eens een pak pampers, dus het werkt”, aldus de vader. 

TM

error: Kopiëren mag niet!