Hezbollah Lanceert 50 Raketaanvallen op Israël vanuit Libanon

Op woensdag 16 oktober 2024 heeft Hezbollah laten weten dat het 50 raketten richting Israël heeft afgevuurd als vergelding voor de voortdurende militaire acties van Israël. De groep verklaarde dat deze aanval ter ondersteuning van de Palestijnse bevolking in Gaza en ter verdediging van Libanon was.

De escalerende spanningen hebben geleid tot ernstige humanitaire gevolgen in Libanon, waar meer dan 2.100 doden en 10.000 gewonden zijn gemeld als gevolg van de intensieve Israëlische bombardementen. Daarnaast veroordeelde Hezbollah het gebruik van clustermunitie door Israël in Zuid-Libanon, ondanks internationale verboden.

In de Gazastrook hebben de recente Israëlische operaties geleid tot ten minste 55 doden en 329 gewonden volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, met in totaal 42.289 slachtoffers sinds 7 oktober 2023. Intussen heeft de Europese Unie, volgens Josep Borrell, de status van de VN-vredesmissie in Libanon (UNIFIL) gehandhaafd, ondanks oproepen van de Israëlische premier Netanyahu om de missie terug te trekken.

error: Kopiëren mag niet!