Wereldwijd herdenking van Witte Stokken Veiligheidsdag

Vandaag, 15 oktober, wordt wereldwijd Witte Stokken Veiligheidsdag herdacht, een dag die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor de rechten en de mobiliteit van blinden en slechtzienden.

De witte stok is al decennialang een internationaal symbool voor onafhankelijkheid en zelfredzaamheid voor mensen met visuele beperkingen. Het dient niet alleen als een hulpmiddel voor oriëntering, maar ook als een herkenningsteken voor anderen.

De herdenking van deze dag benadrukt de noodzaak voor een inclusieve samenleving waarin blinden en slechtzienden gelijke kansen en toegang hebben tot alle aspecten van het leven. Het doel is om bewustwording te creëren en beleidsmakers, bedrijven en het publiek aan te sporen de toegankelijkheid in de fysieke omgeving te verbeteren.

Evenementen, workshops en voorlichtingscampagnes vinden plaats over de hele wereld, gericht op het vergroten van de empathie en ondersteuning voor mensen met visuele beperkingen. Witte Stokkendag herinnert ons eraan dat inclusie niet alleen een sociaal ideaal is, maar ook een fundamenteel recht.

error: Kopiëren mag niet!