Onderzoek – Christoffel Columbus was een Sefardische Jood uit West-Europa

Christoffel Columbus was geen Italiaan of zelfs maar oorspronkelijk katholiek, maar een Sefardische Jood, waarschijnlijk uit Spanje, die zijn afkomst verborgen hield om vervolging te voorkomen, zo suggereert een nieuw genetisch onderzoek.

Een decennialang onderzoek naar de achtergrond van de beroemde controversiële ontdekkingsreiziger, uitgevoerd door Spaanse wetenschappers, moest licht werpen op het lange debat over waar de 15e-eeuwse globetrotter eigenlijk werd geboren, aldus de BBC.

Traditionele theorieën hielden in dat Columbus — die naar Spanje zeilde toen hij in 1492 de Atlantische Oceaan overstak, wat de Europese interesse in Amerika aanwakkerde — in 1451 werd geboren in Genua, een onafhankelijke republiek aan de noordwestkust van Italië.

Maar veel historici betwijfelden dat. En nieuw DNA-bewijsmateriaal dat is verkregen uit enkele botten van Columbus’ lijk in de kathedraal van Sevilla in Spanje, lijkt hen gelijk te geven.

“We hebben DNA van Christoffel Columbus, zeer gedeeltelijk maar voldoende”, zei forensisch expert en onderzoeksleider Miguel Lorente in een documentaire genaamd “Columbus DNA: The true origin”, die zaterdag in Spanje werd uitgezonden.

error: Kopiëren mag niet!