Politie houdt 3e kwartaal 2024 1.646 verdachten aan en neemt 35 illegale vuurwapens in beslag

In het derde kwartaal van 2024 heeft de politie 1.646 verdachten landelijk aangehouden. Hiervan zijn 907 verdachten, 55 procent, in verzekering gesteld. Het betreft verdachten die van zeer ernstige strafbare feiten worden verweten, onder meer berovingen, overvallen, inbraken, drugsdelicten, vermogensdelicten, economische delicten en andere vormen van grensoverschrijdende misdaad. In totaal zijn er 1.257 algehele veiligheidscontroles uitgevoerd. 

35 illegale vuurwapens zijn in de afgelopen drie maanden in beslag genomen. 

181 rijbewijzen ingevorderd

In totaal zijn 181 rijbewijzen ingevorderd en 1.357 onderzoeksdossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie. 

Het Korps Politie Suriname stelt in een persbericht continu om het veiligheidsgevoel in de samenleving te verhogen. Mede op basis van informatie uit de gemeenschap, is de politie in staat geweest om diverse onderzoekingen op te helderen en gezochte verdachten in te rekenen. 

“Dit is belangrijk en prijzenswaardig, want hierdoor levert u een bijdrage aan de waarborging van de veiligheid en leefbaarheid”, aldus de politie.

Het preventief beleid gaat onverkort door en de buurtmanagers vervullen hierbij een voorname rol. Op de samenleving wordt een dringend beroep gedaan om informatie over ongeregeldheden en of beginnende vormen van criminaliteit te melden aan de politie via het Command Center 115 of de politie-tiplijn 179. “See something, say something”, laat korpschef Bryan Isaacs optekenen.

error: Kopiëren mag niet!