NDP-voorzitter Simons in Nederland: “We moeten elkaar accepteren” 

Jennifer Geerlings-Simons, de NDP voorzitter, heeft tijdens een drukbezocht evenement van de Stichting Vrienden van de NDP in Nederland weer opgeroepen tot strijd tegen het innerlijke kwade. Volgens haar is het tijd om het slechte binnen de mensen te verdrijven.

“Het is een strijd die wij voeren om in ons Suriname te gaan leven in welzijn, welvaart en vooral verbondenheid. Het is een strijd met onszelf en niet meer tegen een externe onderdrukker”, sprak de politica. 

Naast haar waren andere NDP-prominenten uit Suriname, inclusief parlementariërs Melvin Bouva en Ebu Jones, aanwezig. Simons ging in haar boodschap verder met een oproep om elkaar, ondanks alle verschillen, te accepteren. “We moeten elkaar accepteren.” Voorts gaf zij aan dat wat er met Suriname gebeurt direct invloed heeft op de diaspora in Nederland. 

Simons beloofde aan haar gehoor dat Surinamers er voor de diaspora zullen zijn mocht dat ooit nodig zijn. “We gaan ook voor u zijn in tijd van nood, net als hoe u dat doet.” 

Momenteel is een NDP-delegatie onder leiding van Simons in Nederland voor ontmoetingen met Surinaamse diaspora. Zij heeft een reeks gesprekken met de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam en Rotterdam, beide steden waar veel Surinamers wonen. 

Simons stelt dat zij ernaar uitkijkt om NDP-sympathisanten en ondersteuners te ontmoeten en met ondernemers en experts te praten over de mogelijkheden voor de wederopbouw van Suriname. Deze ontmoetingen bieden een uitgelezen kans voor Surinamers in Nederland om met Simons van gedachten te wisselen over actuele onderwerpen en gezamenlijk bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van hun thuisland. De nadruk ligt op het versterken van de band tussen Suriname en zijn diaspora, aldus de NDP.

error: Kopiëren mag niet!