Jonge rangers helpen mee de flora en fauna te beschermen

Het gedrag en de betrokkenheid van jongeren in de huidige samenleving zijn onderwerpen die vaak in het nieuws komen. Vaak ligt de focus op de negatieve aspecten van hun gedrag, maar het is essentieel om ook de positieve bijdragen van jongeren aan de maatschappij te belichten. Organisaties zoals The Wildlife Rangers Club of Suriname (THE WRCS) spelen hierin een belangrijke rol door jongeren te trainen en te betrekken bij milieubehoud en natuureducatie. De redactie van Dagblad Suriname heeft deze organisatie benaderd om te vernemen wat deze jonge rangers zoal doen.

THE WRCS richt zich op jongeren in een levensfase waarin zij belangrijke vaardigheden ontwikkelen en hun betrokkenheid bij de maatschappij kunnen versterken. Dit is een periode waarin ze niet alleen leren over de natuur, maar ook over verantwoord burgerschap en persoonlijke groei. Door deel te nemen aan deze organisatie krijgen jongeren de kans om hun kennis over Suriname’s biodiversiteit te vergroten en actief bij te dragen aan de bescherming van onze natuurlijke omgeving.

De Rangers van THE WRCS vervullen verschillende essentiële taken, waaronder:

– Educatie en bewustwording: Het vergroten van bewustzijn over natuurbehoud binnen hun gemeenschap.

– Bescherming van flora en fauna: Het monitoren en beschermen van lokale ecosystemen, vooral in beschermde gebieden zoals Bigi Pan.

– Veldwerk: Het uitvoeren van observaties en bijdragen aan onderzoeksprojecten, wat hen waardevolle praktijkervaring biedt.

– Stimuleren van milieuvriendelijke gedragingen: Het bevorderen van duurzame initiatieven en gedragingen binnen hun omgeving.

De Rangers ontvangen geen directe financiële vergoeding, aangezien THE WRCS een non-profitorganisatie is die afhankelijk is van vrijwilligers. Ze profiteren echter van waardevolle trainingen, workshops en veldwerkervaringen, die hen helpen essentiële vaardigheden te ontwikkelen. Dit draagt niet alleen bij aan hun persoonlijke groei, maar bereidt hen ook professioneel voor op toekomstige carrières in milieubehoud en aanverwante vakgebieden. In sommige gevallen ontvangen ze basisuitrusting en kleding, wat hun betrokkenheid verder versterkt.

Belangrijk is dat THE WRCS gelijke kansen biedt aan zowel jongens als meisjes. Dit zorgt ervoor dat een diverse groep jongeren kan participeren in natuurbehoud, waarbij een breed scala aan perspectieven en ideeën wordt ingebracht in hun werkzaamheden.

De betrokkenheid van jongeren, zoals die van THE WRCS, is een lichtpunt in de maatschappij. Door hen te ondersteunen en op te leiden, dragen we niet alleen bij aan de bescherming van onze natuur, maar investeren we ook in de toekomst van deze jongeren. Hun inzet en enthousiasme zijn van groot belang voor zowel de natuur als de gemeenschappen waarin zij leven. Dit is een voorbeeld van hoe jongeren een positieve impact kunnen hebben en hoe volwassenen hen kunnen aanmoedigen en ondersteunen in hun ontwikkeling.

CS

error: Kopiëren mag niet!