Zalvende profeet ontving rode hartjes van slachtoffer van verkrachting

Het 23 jarige slachtoffer in de zaak waarin een pastor is aangehouden werd donderdag gehoord. Op 27 juni deed het slachtoffer aangifte van verkrachting tegen deze voorganger die zich profeet noemt. 

Op 10 juni zou het slachtoffer een afspraak hebben met de voorganger om voor haar te bidden. Ze zou financiële problemen hebben. Bij aankomst van de voorganger deed zij de deur open gekleed in een bicycle short en besprak ook problemen omtrent haar baarmoeder met de voorganger. De voorganger heeft voor het slachtoffer gebeden en zalfde haar in met olie.

Bij haar aangifte verklaarde de vrouw dat ze na de zalving met olie en fluisterend gebed in haar oor niets meer van zichzelf wist. Later zou ze ontdekt hebben dat ze seksueel misbruikt was door de voorganger.

Advocaat Derick Veira, die de profeet bijstaat, viel over heel wat inconsistenties in de verklaring van het slachtoffer. Zo verklaarde het slachtoffer dat ze zich zo zwak voelde dat zij niet heeft geschreeuwd, maar bleek dat zij daarna met de voorganger naar de poort is gelopen om de poort te openen voor hem. Bij de politie verklaarde zij dat ze haar kleren zelf had uitgetrokken, maar ter terechtzitting verklaarde zij dat de verdachte dat had gedaan.

Ook heeft zij met de pastor gesproken over een morning after pil en zijn er daarna WhatsApp-berichten tussen hen beiden uitgewisseld die voorzien waren van rode hartjes. De advocaat vroeg ook of zij een telefoongesprek van een medestudent had beantwoord en dat erkende de aangeefster. De advocaat begreep niet hoe zij te zwak was om te schreeuwen en niet bij was, maar wel een telefoontje kon beantwoorden.

Kantonrechter Maureen Dayala beschikt niet over deze WhatsApp-berichten en vroeg de advocaat deze te overleggen op de volgende zitting die gepland is op 11 december. Dan worden ook twee verbalisanten gehoord. 

error: Kopiëren mag niet!