SPA start met veldwerk in Albina

De Surinaamse Partij voor de Arbeid (SPA), onder leiding van parlementariër Guno Castelen, is in het weekend bezig geweest met campagnewerk in Albina, onder andere in Marijke Dorp en omliggende gebieden. De bedoeling van deze campagne is om SPA weer te versterken op het veld, zegt Ewald Gefferie van de SPA in een interview met Dagblad Suriname. Hij zegt dat er is gefocust op huis aan huis bezoeken, waarbij ook de voorzitter van de partij nauw betrokken was. Tevens is er op verzoek van de gemeenschap van Marijke Dorp voor zeker een twintigtal personen de training Projectschrijven gedraaid, waarbij vooral de aandacht was gericht om de deelnemers te leren hoe ze probleemoplossend moeten werken.
‘Het is niet alleen belangrijk om de gemeenschap oplossingen te geven voor issues, maar ze moeten ook betrokken worden in de processen, zodat ze zelfstandig worden. Natuurlijk blijven wij hun ook begeleiden’, aldus Gefferie. Hij zegt dat het concept van huis aan huis bezoeken heel goed is ingeslagen bij de achterban en de partij van plan is om bij alle andere afdelingen in alle districten ook volgens dit concept te werk te gaan. Gefferie is ervan overtuigd dat SPA goede resultaten kan boeken in Albina op politiek niveau. ‘Natuurlijk heeft de SPA een doelgroep. Dat heeft ze in alle districten. Het verzoek om het contact met het veld te verbeteren, kwam bovendien van de afdeling Marowijne  zelf. Het is heel belangrijk dat er goed contact is met het veld, daarom heeft ook de voorzitter geparticipeerd in de huis aan huis bezoeken.’
Gefferie zegt dat de achterban van de SPA verschillende vraagstukken met de partij heeft besproken. Een van de brandende vraagstukken dat op dit ogenblik heet hangijzer is in Marowijne, is de komst van een Casino. De SPA-vertegenwoordiger verduidelijkt dat de partij slechts is gestart het contact met het veld te verbeteren en niet met het houden van een verkiezingscampagne. Hij zegt dat op korte termijn er acties zullen komen vanuit de partij die simultaan zullen worden gehouden in alle districten.
 

error: Kopiëren mag niet!