Vrouw in VS dagenlang belaagd door zo’n 100 agressieve wasberen

Een Amerikaanse vrouw is dagenlang belaagd door vijftig tot honderd agressieve wasberen die zich ophielden bij haar huis. Politieagenten hebben de dieren weggejaagd.

De vrouw voerde al 35 jaar een groepje wasberen bij haar woning in de omgeving van Poulsbo, een plaats in de noordwestelijke staat Washington. Maar zes weken geleden stonden er ineens vele tientallen hongerige wasberen in haar tuin, schrijft persbureau AP.

De vrouw moest naar eigen zeggen haar woning ontvluchten vanwege het agressieve gedrag van de dieren. Dat meldt een woordvoerder van de lokale politie, die ook beelden deelde op Instagram. De wasberen zouden haar hebben achtervolgd zodra ze buiten haar huis kwam. “Ze krabden aan de buitenkant van haar huis en aan de deur. Als ze haar auto optrok, omsingelden ze die en krabden ze aan de auto.”

Afgelopen vrijdag was voor haar de maat vol en vroeg ze de politie om hulp. Waardoor de groep wasberen zo plotseling groeide, blijft onduidelijk.

Zowel het kantoor van de sheriff als het Washington Department of Fish and Wildlife stelde vast dat de vrouw geen wetten heeft overtreden door de dieren te voeren.

error: Kopiëren mag niet!