Een mijlpaal in het ressort Domburg: 100 jaar voor ‘tante Thel’ 

9 oktober, een bijzondere dag in het leven van mevrouw Thelma Wilhelmien Hermelijn. Mevrouw Thelma mocht met godsgenade 100 kaarsjes uitblazen in het bijzijn van haar kinderen en families.

Uit een gezin van 3 zussen is zij de jongste. Mevrouw Thelma, meer bekend als tante Thel, was als een 2e moeder in huize Kappel. Zelf heeft ze geen biologische kinderen, maar wel veel peetkinderen die ze heeft groot gebracht.

Tot haar 98ste jaar kon ze voor haar zelf koken. Zo nu en dan helpt ze nog in de keuken met het vaatwerk. Ook was ze elke ochtend bezig in haar tuin. Ze had ook een ochtendritueel, namelijk de ochtendloop voor de gezondheid.

Haar hobby’s waren koken en puzzelen.

Hoogtepunten in haar leven waren het maken van buitenlandse reizen. De kinderen Robert Kappel en Ivonne Kappel gaven met trots aan, met alle liefde en geduld te zorgen voor hun lieve 2e moeder, mevrouw Thelma.

Haar geloofsbelijdenis is Nederlands Hervormd. Namens de regering heeft districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman van Wanica Zuid-Oosr de felicitaties overgebracht middels een bloemstuk, een felicitatiekaart, een ingelijste foto en de gebruikelijke enveloppe met inhoud aan haar overhandigd. 

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!