President Santokhi: “Wij zijn bezig met afwegen reshuffling”

President Chan Santokhi heeft dinsdag aangegeven dat de regering bezig is om veranderingen in het ministersteam af te wegen. Hij zei dat de zogeheten reshuffling wordt afgewogen. “Zelf geloof ik er weinig in”, gaf Santokhi te kennen tegenover lokale media, nadat hij studenten van de Anton de Kom Universiteit had toegesproken. Daar riep hij studenten op om zich klaar te stomen voor de toekomstige ontwikkelingen in de olie- en gassector. 

Tijdens zijn bezoek aan de universiteit werden de uitdagingen van de onderwijsinstelling onder de loep genomen. Santokhi erkende dat het complex aan vernieuwing toe is en dat er investeringen gepleegd moeten worden. Desondanks stelde hij, dat alles op alles gedaan moet worden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de toekomst, waarin  oliemaatschappijen veel kader nodig zullen hebben. Na afloop van het programma ging Santokhi in op de huidige politieke situatie. 

Eenheid

President Santokhi gaf aan dat na de Jaarrede er binnen de coalitie is gekeken naar het uitvoeren van de prioriteiten. Volgens hem zijn sectoren geïdentificeerd waarin verbetering nodig is. “Maar we zijn in een coalitie en we moeten een ieder op een lijn zien te krijgen.” Santokhi doelde hiermee op zijn coalitiepartner tevens vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij heeft zich vaak beklaagd over de samenwerking. Volgens hem is er enorme drukking.

De ABOP-leider beweert, dat er geen middelen worden vrijgemaakt voor goedgekeurde projecten.

Ook wordt volgens hem het beleid van de ABOP-ministeries gedwarsboomd. “We maken alle plannen en ideeën gereed om het binnenland en alle delen van het land te ontwikkelen. Maar er is geen geld. Je hebt geld nodig om projecten en ontwikkeling te realiseren”, zo sprak vicepresident Bunswijk eerder dit jaar al.

error: Kopiëren mag niet!