Afdeling Gynaecologie Mungra Medisch Centrum weer operationeel

Na een lange periode van beperkte dienstverlening is de afdeling Gynaecologie van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw Nickerie weer volledig operationeel. Dankzij de komst van nieuwe gynaecologen hoeven inwoners van het district Nickerie voortaan niet meer af te reizen naar Paramaribo voor specialistische zorg.

De gynaecologische afdeling kampte lange tijd met een tekort aan artsen, wat leidde tot grote uitdagingen voor de gezondheidszorg in de regio. Patiënten werden veelal doorverwezen naar Paramaribo, wat voor veel mensen extra tijd, kosten en ongemakken met zich meebracht. Met de versterking van het medische team, kunnen vrouwen nu in hun eigen district terecht voor controles, operaties en andere gynaecologische ingrepen.

“Dit is een enorme vooruitgang voor de gezondheidszorg in Nickerie”, zegt een vrouw tegen de redactie van Dagblad Suriname. “We zijn erg blij dat  de gemeenschap weer voorzien is van essentiële zorg, dichtbij huis.”

De nieuwe gynaecologen zijn goed opgeleid en brengen waardevolle ervaring mee, waardoor ze het vertrouwen van de lokale gemeenschap snel hebben gewonnen. Verwacht wordt dat deze uitbreiding van medische diensten niet alleen de druk op het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zal verlichten, maar ook de algehele gezondheid en welzijn van vrouwen in het westelijke district zal verbeteren. 

error: Kopiëren mag niet!