Brunswijk: “Javaanse groepen gerekruteerd binnen ABOP om breuk met PL op te vangen” 

Er worden groepen binnengehaald bij de ABOP om Javaanse stemmen te verkrijgen, nadat de beoogde samenwerking tussen de coalitiepartijen ABOP en PL van de baan ging. Dit heeft ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk aangegeven afgelopen week bij een persmoment. 

Volgens Brunswijk investeert hij hard in het binnenhalen van stemmen binnen de Javaanse gemeenschap. Daarom is de ABOP in dit kader een samenwerking aangegaan met de politieke partijen Nieuw Suriname, de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), Nieuwe Stijl KTPI onder leiding van Oesman Wangsabesari en de ‘groep Djojo’ onder leiding van Soeparmin Djojobesari. 

Brunswijk gaf aan, dat hij de kracht van de ‘groep Djojo’ niet onderschat. Deze groep is zeker goed voor 11.000 stemmen en zal nog verder gereed gemaakt worden om het werk op het veld te doen. 

Brunswijk zei ook dat Waldi Nain, PDO-voorzitter, ook een grote aanwinst is voor de ABOP. “Met deze groepen wordt het vertrek van de PL-opgevangen”, zei Brunswijk. Hij maakte nogmaals duidelijk dat de verkiezingscampagne sterk gericht is op het behalen van 100.000 stemmen.

Alhoewel in De Nationale Assemblee de ABOP/PL fractie samen optrekken, schijnen er steeds grotere scheuren te ontstaan. Brunswijk heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo verweten zich niet aan de afspraken te houden toen het moment kwam om de fusie te ondergaan. “Hij weigerde om de PL te verlaten en in het bestuur van de nieuwe partij zitting te nemen. We hebben lang gesproken, maar toen het moment kwam was hij niet bereid om het te doen. Nou, toen hebben wij besloten om ervan af te zien”, aldus Brunswijk eerder.

error: Kopiëren mag niet!