Massale opkomst van ontevreden Moni Karta-houders bij Stichting Wan Okasi

Honderden Moni Karta-houders hebben zich afgelopen week verzameld bij het gebouw van Stichting Wan Okasi. Volgens voorzitter Aniel khoendjbiharie waren er ongeveer 400 personen aanwezig, die problemen ondervonden met de aanvraagprocedure of de ontvangst van hun gelden. Deze problemen variëren van het ontbreken van de fysieke Moni Karta tot vertragingen in de uitbetaling vanwege het niet hebben van een Moni Karta.

De groep bestaat voornamelijk uit kwetsbare burgers die voor een groot deel al toestemming hebben ontvangen van het betrokken ministerie, maar nog steeds wachten op de afgifte van hun kaart of de uitbetaling van de bijbehorende gelden. Sommige personen hebben de kaart al in bezit, maar ondervinden moeilijkheden door trage administratieve procedures die de betaling van hun middelen vertragen.

In een reactie tegenover de redactie van Dagblad Suriname, benadrukte het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, dat de financiële middelen zijn overgemaakt. Dit wordt bevestigd door enkele leden van kwetsbare groepen die aangeven dat zij inderdaad het bericht hebben ontvangen dat de betaling van de gelden op hun rekening is geschied. De vertraging lijkt te liggen bij de uitvoerende procedures, waardoor de mensen die afhankelijk zijn van deze gelden langer moeten wachten.

Stichting Wan Okasi is naar verluidt druk bezig om de ontstane onrust en zorgen te behandelen en te zoeken naar oplossingen om de vertragingen in de procedures zo snel mogelijk te verhelpen. De hoop is dat de kwestie spoedig opgelost kan worden, zodat de betrokkenen hun rechten en financiële ondersteuning tijdig kunnen ontvangen.

Getroffen burgers spreken van een gebrek aan communicatie vanuit de overheid en hopen op meer transparantie in de procedures rondom de Moni Karta.

error: Kopiëren mag niet!