Wielrenner fietst in recordtijd van 30 dagen Australië rond: 14.200 km

3 lekke banden, 1 botsing met kangoeroe 

De Australische wielrenner Lachlan Morton is in 30 dagen langs de randen van zijn vaderland gefietst. Daarbij heeft hij ruim 14.200 kilometer af. Onderweg kreeg hij slechts  drie keer een lekke band én botste hij één keer op een kangoeroe.

Zaterdag genoot hij in zijn geboorteplaats Port Macquarie de eindstreep. De 32-jarige Morton heeft in zijn wielercarrière al heel wat bizarre kunststukjes volbracht, maar deze prestatie zet hij bovenaan zijn lijst.

Tegen de Britse krant The Guardian zei hij na afloop dat hij er ‘behoorlijk doorheen zit’. Tegen de klok in

Begin september vertrok hij vanuit Port Macquarie, ruim 300 km ten noorden van Sydney. Hij reed de route tegen de klok in en legde elk etmaal ruim 450 km af. Met zijn tocht verzamelde hij omgerekend ruim 80.000 euro in voor een stichting die kinderen van de inheemse Australische bevolking helpt leren lezen. Bij zijn ritten als profrenner – hij voltooide onder meer de Ronde van Spanje en de Ronde van Italië – is het parcours doorgaans afgezet, maar als ultrafietser stuit hij geregeld op bijzondere obstakels.

Tijdens deze tocht botste hij op een kangoeroe. “Ik zat erbovenop voor ik het in de gaten had”, zei hij. “Ik wist meteen dat het een flinke crash zou worden, maar uiteindelijk kwamen we er allebei goed vanaf.”

error: Kopiëren mag niet!