Sam deelt haar ervaring om fit te blijven

“Blijf bewegen” is een mooie mantra. Bewegen is niet alleen belangrijk voor fysieke gezondheid, maar ook voor mentaal welzijn. Of het nu gaat om wandelen, sporten, dansen of gewoon rekken en strekken, elke vorm van beweging kan helpen om je energieker en gelukkiger te voelen. Naar aanleiding hiervan heeft een verslaggeefster van Dagblad Suriname, de inspirerende en fitte onderneemster Sam benaderd voor een gesprek.

“Mijn reis naar een gezonde levensstijl begon vanuit een persoonlijke noodzaak. Ik had te kampen met een minderwaardigheidscomplex; als jonge vrouw was ik erg dun en werd ik vaak gepest. Dat was voor mij de drijfveer om iets te veranderen. Ik besloot te beginnen met sporten, met name krachttraining in de gym.”

“Deze keuze leidde uiteindelijk tot het opzetten van mijn eigen sportschool: Sam’s Body Impact. Nu, negen jaar later, kijk ik terug op een waardevolle ervaring. Ik begon mijn sportschool toen ik 25 was, en vandaag de dag, op 34-jarige leeftijd, ben ik trots op wat ik heb opgebouwd.”

Een eigen bedrijf hebben heeft volgens Sam zowel voordelen als nadelen. “In mijn geval zijn er serieuze uitdagingen, vooral als het gaat om het vinden van een vaste locatie. Ik heb voortdurend te maken met het veranderen van locatie, wat te maken heeft met verschillende factoren. Bijvoorbeeld, de huurprijzen stijgen meestal zodra de verhuurder ziet dat mijn ledenaantal groeit. Daarnaast hebben sommige locaties te maken met slechte parkeergelegenheid, wat kan leiden tot inbraken.”

“Aan de andere kant zijn er ook enorme positieve kanten aan het hebben van mijn eigen sportschool. Het grootste voordeel is dat ik mensen help om hun leven te veranderen, zowel fysiek als mentaal. De voldoening die ik ervaar wanneer mensen met een glimlach mijn lessen verlaten, is ongeëvenaard. Het is prachtig om te zien hoe ze ontspannen zijn na een stressvolle dag of om te horen dat ze nu beter slapen dankzij hun nieuwe routine.”

“Mijn advies aan iedereen is dan ook: investeer in je gezondheid. Zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt voordat je meer voor anderen kunt betekenen. Leer jezelf prioriteit te geven, want je kunt niet goed voor anderen zorgen als je zelf op bent of leegloopt. Neem de tijd om te ontspannen en te regenereren; dat is cruciaal voor zowel je fysieke als mentale welzijn.”

Tot slot geeft Sam als advies mee aan de gemeenschap: “Blijf leren, groeien en geef jezelf de ruimte om te bloeien. Dit is niet alleen een persoonlijke reis, maar ook een manier om anderen te inspireren en te motiveren. Laten we samen blijven werken aan een gezonder en gelukkiger leven!”

CS

error: Kopiëren mag niet!