NDP en HVB ‘bekrachtigen’ samenwerking

De samenwerking tussen de NDP en HVB gaat een nieuwe fase in. Dit hebben de partijen vrijdag laten weten. Eerder ondertekenden de partijen een samenwerkingsconvenant, en nu zijn ze klaar om gezamenlijk het veld in te trekken. 

Voorzitters Jennifer Geerlings-Simons van de NDP en Mike Noersalim van de HVB hebben vrijdag symbolisch partijvlaggen uitgewisseld, waarmee ze hun samenwerking bekrachtigden. 

De partijen gaan het veld in met een boodschap van goed bestuur, nieuwe kansen en om hoop te verspreiden. 

De Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) is een afsplitsing van de PL en wordt naast Noersalim ook getrokken door voormalig PL-kopstuk  en parlementariër Raymond Sapoen. Hij werd voor 2015 genoemd als kroonprins binnen de PL. 

De HVB had 7.423 stemmen landelijk in 2020, maar verkreeg geen zetel. Vooralsnog kan de  NDP nu voor de verkiezingen van 2025 alleen rekenen op de ondersteuning van de HVB. De partij gaat onder de vlag van de paarse partij de verkiezingen van volgend jaar in. De politieke partijen Nieuw Suriname met voorzitter John Nasibdar en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) onder leiding van Waldi Nain hebben hun convenant met de NDP vorige maand verbroken. Niet lang daarna sloten zij zich bij de ABOP. 

error: Kopiëren mag niet!