Verkiezingen SVB: Kandidaat-voorzitters geïnformeerd door Giskus

1 Verkiezingen 2 1 Verkiezingen 1De twee mogelijke kandidaten die zullen meedingen naar het voorzitterschap van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), zijn de afgelopen weken door SVB-voorzitter Louis Giskus geïnformeerd wat hen te wachten staat. Deze personen zijn John Krishnadath en John Defares.
Een kandidaat die zeker een lijst zal trekken, is Krishnadath. Hij is ruim twee weken geleden in een 2-uur durend gesprek volledig op de hoogte gebracht over het reilen en zeilen binnen de SVB door Giskus. Krishnadath is de aanvoerder van de lijst waarop de 4 huidige SVB-bestuursleden, te weten Waldo Gobardhan, Arnold Bilkerdijk, Dayasankar Mathoera en Bidjai Mankoe, terugkeren. Verder zit op deze lijst ook Robby Poetisie en Bernhard Abia. Zowel Giskus als Krishnadath bevestigt het vruchtbaar gesprek. Deze groep heeft volgens de kandidaat-voorzitter al schriftelijk ondersteuning van 22 stemgerechtigde leden. ‘Tot vrijdag kan dat oplopen naar 24, als de gesprekken met nog 2 leden goed verlopen’, zegt Krishnadath.
Een andere kandidaat die door een andere groep voorgedragen zal worden, is John Defares. Hij is afgelopen vrijdag door Giskus breedvoerig ingelicht over interne zaken van de SVB. Leo Victor is één van de grote ondersteuners van deze lijst. Defares zegt aan Dagblad Suriname nooit door Dilip Sardjoe voorgedragen te zijn om zitting te nemen in een bestuur. ‘Een jaar geleden was ik gevraagd door Giskus, vanwege mijn betrokkenheid met voetbal en de SVB in het bijzonder. Tenslotte hebben Maurice Issa van Leo Victor en Kenneth Themen van de Kwatta Sportbond mij gevraagd om als kandidaat-voorzitter te staan op een lijst’, zegt Defares. Volgens hem waren er drie lijsten. Issa en Themen wilden dat er een gezamenlijke lijst moest komen. De lijst Krishnadath had daarvoor geen belangstelling. Nu wordt er gesproken met de lijst waarvan Lesley Winter de trekker is. ‘De gesprekken zijn gaande en we moeten kijken of we tot een gezamenlijke lijst kunnen komen’, zegt Defares. ‘Laten we de krachten bundelen en een dusdanige eenheid vormen voor de ontwikkeling van ons voetbal.’
Giskus geeft tegenover Dagblad Suriname aan met Defares en enkele ondersteuners gesproken te hebben, maar als de oud-directeur van NV Havenbeheer één van de kandidaat-voorzitters wordt, weet hij niet. ‘Ik ken beide groepen heel goed. We zijn vrienden in het dagelijks leven. Tijdens de gesprekken met Krishnadath en Defares heb ik me neutraal opgesteld en zaken zoals ze zijn naar voren gebracht’, zegt de huidige preses. ‘Ik wil mijn kennis en ervaring die ik in de 10 jaren als SVB-voorzitter heb opgebouwd, niet naar mijn graf meenemen. Daarom deel ik ze met personen waar nodig’, zegt Giskus.
Voor Giskus moet de nieuwe SVB-voorzitter affiniteit hebben met de voetbalsport. ‘Maar bovenal moet hij voldoende tijd en geen boter op zijn kop hebben’, aldus de SVB-topman.
Jaswant Gajadien
 

error: Kopiëren mag niet!