Minister Nurmohamed: “OW streeft naar gedeeltelijke openstelling nieuwe brug Saramaccadoorsteek rond Kerst”

Er wordt naar gestreefd om de nieuwe brug over de Saramaccadoorsteek rond de drukte van Kerst open te stellen. De werkzaamheden zijn op schema en de formele oplevering moet in januari 2025 zo ver zijn. Zo heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, voor de aanvang van de laatst gehouden Raad van Ministers-vergadering aangegeven. 

De bewindsman vroeg weggebruikers om geduld. “We streven ernaar om de brug al rond de drukte van Kerst open te stellen. Maar de overige werkzaamheden lopen gestaag.”

Alhoewel er een lang voorbereidingstraject geweest is, is het ongerief voor burgers enorm. Bovendien verkeren de uitwijkroutes in deplorabele staat. 

Project rond Jules Sedney Haven

Inmiddels loopt het grootse project rond de Jules Sydney Haven volgens de minister. De werkzaamheden omvatten onder andere de rehabilitatie van ‘t Hogerhuysstraat, vervanging van de brug over het Saramaccakanaal doorsteek en een logistiek centrum voor de haven. Het zogeheten ‘Improving Transport and Logistics and Competitiveness Suriname (ITLCS) project wordt in samenwerking met de Inter-American Development Bank, IDB, uitgevoerd. Een joint venture van de China Harbour and Railways Corp. en Kuldipsingh Infra is verantwoordelijk voor de aanpak van de brug infrastructuur. De werkduur is origineel geraamd voor 12 maanden.

Vernieuwde Van ‘t Hogerhuysstraat

Minister Nurmohamed gaf verder aan dat het bureaucratisch proces rond de aanbesteding voor de vernieuwing van de Van ‘t Hogerhuysstraat gaande is. Hierover ontstond een enorme controverse naar aanleiding van een schrijven van de IDB. De aanbesteding moest opnieuw geschieden. Minister Nurmohamed gaf hierover geen verdere uitleg bij het persmoment.  

De volledige herinrichting moet niet alleen de verkeerssituatie van en naar Commewijne verbeteren, maar zal ook voor ordening zorgen rondom de Jules Sedney Haven. Een zesbaansweg (2 x 3 stroken), smart verkeerslichten, uitbreiding van de brug over het Saramaccakanaal en verbeterde drainage behoren allemaal tot het project. Het hele project omvat de verbetering van de weggedeelten: Martin Luther Kingweg vanaf de Latourweg tot het Saramaccakanaal.

De brug over de Van ’t Hogerhuysstraat wordt vervangen door een uitgebreide zesbaans (6-baans) brug. Verder worden de Slangenhoutstraat en de Hernhutterstraat aangepakt. Daarnaast bevat het project het plaatsen van een nieuw verkeerslichtsysteem, slimme verkeerslichten en het aanleggen van fietspaden en trottoirs.  

error: Kopiëren mag niet!