Vliegtuig met Braziliaanse president Lula landt veilig op luchthaven Mexico-Stad na urenlang rondcirkelen

Een vliegtuig met Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva terug naar Brasilia, landde dinsdag veilig op luchthaven Felipe Angeles in Mexico-Stad na urenlang rondcirkelen vanwege een technisch probleem.

De Braziliaanse luchtmacht bevestigde de veilige landing van het vliegtuig, een Airbus A319, om 19:16 uur lokale tijd na vier uur rondcirkelen rond de luchthaven.

“We zijn geland en iedereen is gezond,” vertelde de Braziliaanse persvoorlichter José Chrispiniano aan The Associated Press in een telefonisch interview. Het vliegtuig was eerder op de middag vertrokken na de inauguratie van Mexicaanse president Claudia Sheinbaum, maar ondervond een technisch probleem na het verlaten van Mexico-Stad.

De Braziliaanse luchtmacht zei in een verklaring dat het vliegtuig genoeg brandstof moest verbruiken om veilig te kunnen landen. Het landde bijna vijf uur nadat het was opgestegen.

Lula was van plan om later op dinsdag aan boord te gaan van een ander vliegtuig om terug te keren naar Brasilia. Een bron die in het vliegtuig zat, zei dat Lula kalm maar bezorgd was tijdens de vlucht, die 16 mensen vervoerde, waaronder first lady Rosângela Lula da Silva, leden van het kabinet, wetgevers en bemanning.

error: Kopiëren mag niet!