Minister OW: “De nood voor infrastructuur is hoog in Suriname”

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, sprak afgelopen dinsdag na de Jaarrede van president Chandrikapersad Santokhi over de cruciale rol van infrastructuur in Suriname. Hij benadrukte dat, vooral na de ondertekening van de Final Investment Decision (FID), de ontwikkeling van infrastructuur, zowel offshore als onshore, een hoge prioriteit krijgt. Dit is essentieel, omdat bedrijven hoge eisen stellen aan de infrastructuur, zoals goede en veilige wegen. 

Hij gaf als voorbeeld dat gecertificeerde Surinaamse productiebedrijven eisen dat de wegen naar hun faciliteiten in goede en veilige staat zijn om aan de certificatie-eisen te voldoen.

Verder gaf de minister aan dat de directe nood aan infrastructuur wordt geschat op ongeveer 1,5 miljard USD, wat betrekking heeft op bruggen, steigers, wegen en ontwatering. In totaal heeft Suriname ongeveer 4.000 kilometer aan wegen, waarvan ongeveer 1.300 kilometer geasfalteerd is en ongeveer 2.700 kilometer zandwegen. Volgens de minister komen nu pas de middelen beter beschikbaar om de projecten verder te ontwikkelen. 

Eerder dit jaar kondigde het ministerie de uitvoering aan van verschillende infrastructurele projecten, waaronder de rehabilitatie van wegen, ontwateringswerkzaamheden en verbeteringen aan verkeersvoorzieningen. De geschatte kosten voor deze projecten bedragen ongeveer SRD 700 miljoen.

SD

error: Kopiëren mag niet!