Regering Suriname bekrachtigt historisch investeringstraject in Surinaamse offshore olieproductie

TotalEnergies en APA Corporation hebben hun Final Investment Decision (FID) aangekondigd voor de ontwikkeling van het GranMorgu-olieveld in Blok 58, voor de kust van Suriname. Dit markeert de grootste investering in de geschiedenis van Suriname, met meer dan USD 10,5 miljard. 

President Chandrikapersad Santokhi prijst de beslissing als een historische mijlpaal die economische groei en werkgelegenheid zal bevorderen. De productie van het veld, dat gebruikmaakt van een geavanceerd Floating Production, Storage and Offloading-systeem (FPSO), zal naar verwachting in 2028 beginnen met een capaciteit van 220.000 vaten per dag. 

TotalEnergies en APA Corporation hebben bovendien USD 13,5 miljoen toegezegd voor de renovatie van twee ziekenhuizen in Paramaribo. De levensduur van het veld wordt geschat op 20-25 jaar, met potentiële inkomsten voor Suriname tussen USD 16 en 26 miljard, afhankelijk van de olieprijs. Het project zal duizenden banen creëren en benadrukt het belang van lokale betrokkenheid en duurzame ontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!