Burgerzaken Nickerie mag meehelpen bij gemeenschapsprojecten

Het Bureau voor Burgerzaken (BvB) in het district Nickerie mag voortaan een actieve rol spelen bij lokale gemeenschapsprojecten. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft toestemming gegeven voor deze betrokkenheid, maar benadrukt dat het ministerie niet zal bijdragen aan de financiële of materiële kant van de projecten.

Volgens een verklaring van het ministerie blijft hun rol beperkt tot het beschikbaar stellen van menskracht. Dit betekent dat medewerk(st)ers van het Bureau voor Burgerzaken kunnen worden ingezet om, waar nodig, te ondersteunen bij de uitvoering van gemeenschapsprojecten. 

Deze stap lijkt bedoeld om het BvB actiever deel te laten nemen aan de gemeenschap zonder dat er extra financiële lasten voor het ministerie bijkomen. 

Het ministerie wil hiermee ook duidelijk maken dat de opzet en financiering van de projecten volledig buiten hun verantwoordelijkheid vallen.

Het Bureau voor Burgerzaken speelt een belangrijke rol in het leven van de Nickeriaanse bevolking, vooral op het gebied van administratieve diensten zoals geboorteregistratie en huwelijksakten. Met de nieuwe betrokkenheid bij gemeenschapsprojecten kan het BvB een bredere maatschappelijke rol vervullen. 

De betrokkenheid van BvB kan op termijn bijdragen aan een nauwere samenwerking tussen de overheid en lokale gemeenschappen, maar alleen als er ook structurele oplossingen komen voor het tekort aan middelen.

error: Kopiëren mag niet!