Ronaldo Bezorgt Al Nassr Overwinning in Eerste AFC Champions League-wedstrijd

Cristiano Ronaldo scoorde het beslissende doelpunt toen Al Nassr uit Saoedi-Arabië met 2-1 won van Al Rayyan uit Qatar in de AFC Champions League Elite-groepsfase op maandag.

De vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar, die twee weken geleden de openingswedstrijd tegen Al-Shorta miste vanwege een virusinfectie, liet zijn klasse zien in Riyadh. Hoewel een eerdere treffer van Ronaldo werd afgekeurd wegens buitenspel, zorgde zijn schot in de bovenhoek met nog 14 minuten te spelen voor de winst.

Voormalig Liverpool-aanvaller Sadio Mané scoorde vlak voor rust voor Al Nassr, terwijl Al Rayyan nog tegen scoorde via Roger Guedes. Riyad Mahrez bevestigde Al Ahli’s dominantie met een 2-0 overwinning op Al-Wasl, waarmee hij voor het eerst dit seizoen scoorde.

In andere wedstrijden won Al-Sadd uit Qatar met 2-0 van Esteghlal uit Iran, terwijl Persepolis gelijk speelde tegen Pakhtakor uit Oezbekistan. De AFC Champions League bestaat uit 24 teams, verdeeld over twee regio’s, waarbij de beste acht van elke regio doorgaan naar de achtste finales.