Surinaamse Liefde Vrede Harmonie muziek productie: een bijdrage voor world peace day 21 september 2024

In samenwerking met een senioren hobby koor uit Amsterdam Zuidoost en met enkele bekende Surinaamse zangers gingen medewerkers van Stichting Kraktie aan de slag om een eigen productie te maken van het wereldlied van Liefde Vrede en Harmonie.

Liefde Vrede en Harmonie is een lied van vijf regels dat wereldwijd in meer dan 81 talen gezongen wordt om deze krachtige informatie en boodschap te verspreiden onder mensen, in de natuur en over de hele wereld. Dit lied wordt reeds gezongen in Sranantongo, Auccaans, Saramaccaans, Hindi, Javaans, Arowaks en Mandarijn Chinees. 

De naam van het lied spreekt voor zich: Het kan Liefde, Vrede en Harmonie brengen in elk aspect van het leven voor eenieder, want wat wij zingen en waar wij mee verbinden dat wordt voor ons manifest.

De senioren van het Kraktie koor komen wekelijks bij elkaar in Amsterdam Zuidoost en worden muzikaal begeleidt door Bennie Alwart. 

De groep senioren begonnen in 2020 te zingen toen er uitdagingen waren onder de jeugd in de woonwijk. Wij hebben toen gezegd: “Een antwoord op al deze uitdagingen is, om de boodschap van Liefde Vrede en Harmonie te verspreiden”.  Kort daarop begon de Covid pandemie en toen zijn wij doorgegaan met zingen, om mensen te versterken, om meer hoop en moed te geven, tegen de angst en het verdriet dat ontstond bij velen door en na Covid.

Behalve de krachtige boodschap van Liefde, Vrede en Harmonie, draagt dit lied ook een hoge energie frequentie en vibratieveld dat in staat is om lagere energieën en blokkades te transformeren. Dus hoe meer deze boodschap zich verspreid, hoe meer het uitdagingen kan transformeren. Het brengt positiviteit en meer bewustwording om los te laten wat niet werkt om tot vreedzamere oplossingen te komen. Dit alles is uiteraard een proces. 

In de dagelijkse praktijk merkten wij op dat het zingen de senioren vrolijker maakte, ze werden fitter en kregen meer energie en zin om leuke dingen te doen. 

Het zingen met de senioren ging zo goed, dat wij toen gezegd hebben: ‘Wij gaan onze eigen versie van Liefde, Vrede Harmonie maken”. De senioren, allen tussen de 55 en 100 jaar zagen het zitten. 

Wij hebben deze opdracht bij Bennie Alwart neergelegd om voor ons een versie te maken die tot de harten van eenieder en van alle Surinamers zal spreken. 

Bennie Alwart heeft Freddy Gumbs, Oscar Harris en Johan Misiedjan bereid gevonden om in de verschillende talen de krachtige boodschap van Liefde, Vrede en Harmonie te zingen. De muzikale arrangementen kwamen voor rekening van Glenn Gaddum sr. 

De initiatiefnemers, allen geboren en getogen in Suriname, wilden graag een liefdevolle ode brengen aan Suriname via de boodschap van Liefde Vrede en Harmonie. Oscar, Freddy en Johan hebben als geen ander deze boodschap in verschillende talen vertolkt. En dit kan bijdragen om mensen te bewegen om met meer liefde, vergeving, compassie en respect met zichzelf en met anderen om te gaan.

Tot slot: 

Wat maakt de krachtige boodschap van Liefde Vrede en Harmonie zo bijzonder?

Universele Liefde draagt een hoog energetisch trillingsveld dat blokkades in gezondheid, relaties, financiën en in overige aspecten van ons leven kan transformeren. 

Vrede brengt eenieder een staat van rust, balans, vreugde, evenwicht en stabiliteit. Als er vrede is, dan verloopt alles soepeler en maken wij stappen in ontwikkeling. Individuen, groepen, gezinnen, organisaties, het land en de wereld kan dan meer stabiliteit ervaren. Dit kan leiden naar meer gezondheid, geluk en welzijn.

Harmonie ervaren wij als er liefde en vrede is. Harmonie is een sleutel tot succes en samenwerking. Iedereen wil graag succes en goede samenwerkingen, ongeacht kleur, afkomst, cultuur, religie, opleidingsniveau. Een verbinding met de boodschap van Liefde, Vrede en Harmonie kan ons daarbij helpen.

De kracht zit in de herhaling van deze positieve boodschap. Zing Liefde, Vrede Harmonie en wordt Liefde Vrede en Harmonie. 

Onze boodschap voor alle mensen is: “We are One. Wij zijn allemaal Liefde, Vrede en Harmonie”.  

De compilatie en afzonderlijke muziek producties zijn te vinden via:

YouTube kanaal: Love peace harmony Amsterdam Zuidoost

Door deze opnames te liken en te delen, verspreidt deze boodschap zich sneller en draag jij ook bij in het bevorderen van wereldvrede in de wereld.  Dus like & share. 

Dr & Master Zhi Gang Sha is de founder van dit lied en van de Love Peace Harmony Foundation. Dit is een wereldwijde humanitaire organisatie die de boodschap van Liefde, Vrede en Harmonie verspreid en in verschillende landen sociaal maatschappelijke projecten uitvoert. 

Peggy Anijs

error: Kopiëren mag niet!