Hezbollah-leider Hassan Nasrallah gedood bij Israëlischeluchtaanval

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah is vrijdag gedood bij een luchtaanval, bevestigt de militante Libanese beweging. Eerder meldde het Israëlische leger de dood van Nasrallah al op X. Lang was onduidelijk wat het lot van de 64-jarige Nasrallah was. 

Kort na de aanval op een dichtbevolkte wijk in het zuiden van Beiroet meldden bronnen nog aan Reuters en AFP dat de Hezbollah-leider ongedeerd was. Maar enkele uren later werd gemeld dat er geen contact met Nasrallah meer was. 

In de verklaring van Hezbollah, die in handen van onder meer Reuters is, laat de militante beweging weten de strijd tegen Israël voort te zetten. In Libanon wordt wisselend gereageerd op de dood van Nasrallah. Iran heeft al laten weten Hezbollah te steunen.

Ayatollah Ali Khamenei, de belangrijkste leider van Iran, zegt dat de ‘As van het verzet’ het lot van de regio zal bepalen. Hamas heeft volgens Reuters ook al laten weten dat de dood van Nasrallah het “verzet tegen Israël” alleen maar zal versterken.

Nasrallah stond ruim 32 jaar aan het hoofd van Hezbollah. Volgens het Israëlische leger hield de Hezbollah-leider zich schuil in een bunker onder het appartementencomplex dat vrijdag werd geraakt.

error: Kopiëren mag niet!