Helers opwaardeerkaarten achter slot en grendel

De ressortcommandant (rc) van De Nieuwe Grond, Radjin Sital, heeft een heer en een dame gisterenmorgen achter slot en grendel geplaatst. Maandagmiddag kreeg de politie meldingen binnen, waaruit bleek dat een dame een aantal opwaardeerkaarten van alle drie providers in haar bezit had welke zij beneden de normale prijs ten verkoop aanbood.
De alerte buurtbewoners van de Fredrikslustweg, die de zaak verdacht vonden, schakelden meteen de politie in. Zij speelden door aan de politie dat er belkaarten tot aan huis werden geleverd voor ver beneden de normale prijs. Frappant in deze is wel dat bij aankoop van de kaarten de kopers de opwaardeerkaarten na het opwaarderen weer aan de dame moesten overhandigen. Dit werd dan vervolgens vernietigd. Dit maakte het vermoeden bij de politie nog sterker. De politie trof een hoeveelheid opwaardeerkaarten aan bij de dame. Op de vraag van de politie van waar zij de kaarten had, beweerde zij de kaarten van haar ex-vriend te hebben gehad. Als reden hierop gaf zij aan dat zij geen geld had om eten te kopen. Daarom kwam zij op het idee om de kaarten in de buurt te verkopen om met de opbrengst eten te kunnen kopen.
De politie haalde naar aanleiding van de verklaring van de dame ook de ex-vriend op. Hij verklaarde op zijn beurt dat hij de belkaarten bij zijn vriend ‘Dogla’ had gekocht tegen een lage prijs. Hij en Dogla verbleven in een hotel. Na goed speurwerk bij alle drie providers is de politie erachter gekomen dat deze belkaarten afkomstig zijn van een grote inbraak gepleegd in Nickerie. Na verificatie bleek dat een handelaar van een winkelpand die opwaardeerkaarten had gekocht, welke tijdens een inbraak waren meegenomen. Frappant in deze zaak is ook dat de heer die door de politie is opgepakt woonachtig is in Nickerie. Hij vertoefde voor een bepaalde tijd in een hotel te Paramaribo. De politie van Gewest Wanica gaat in samenwerking met de politie van gewest Nickerie de zaak verder onderzoeken. Hangende het verdere onderzoek blijven de twee verdachten aangehouden. Sital bedankt de alerte burgers voor de tip. Zij hebben meegeholpen om deze case op te lossen.
Saskia Bandhan           

error: Kopiëren mag niet!