Belang van zonnebrandcrème voor mensen met donkere huidskleur in Suriname

De zon is ongeveer 150 miljoen kilometer van de aarde verwijderd.

Suriname, met zijn subtropische klimaat, ervaart intense zonnestraling en sterke UV-stralen. Een veelgestelde vraag is of zonnebrandcrème noodzakelijk is voor mensen met een donkere huidskleur.

Volgens experts is het antwoord ja. 

Ondanks de hogere concentratie van melanine in een donkere huid, die enige bescherming biedt tegen UV-stralen, is zonnebrandcrème nog steeds belangrijk. 

Melanine kan de huid langzamer verbranden en een lagere kans op huidkanker bieden, maar het elimineert deze risico’s niet volledig.

Intense zonnestraling kan huidbeschadiging, zoals zonnebrand, vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker veroorzaken, ongeacht de huidskleur. 

Dermatoloog dr. Jane legt uit: “Ik heb veel patiënten met een donkere huid gezien die dachten dat ze geen zonnebrandcrème nodig hadden, maar uiteindelijk last kregen van huidproblemen.”

Voorbeeld: een patiënt met een donkere huidskleur ontwikkelde ernstige zonnevlekken en huidveroudering omdat hij dacht dat hij geen bescherming nodig had. Daarom adviseren experts zonnebrandcrème aan iedereen, ongeacht huidskleur, om de huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen te beschermen.

error: Kopiëren mag niet!