Blinken spoort Maduro aan om in dialoog te gaan met de oppositie in Venezuela

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken riep donderdag de Venezolaanse president Nicolas Maduro op om in dialoog te gaan met de oppositie na de omstreden verkiezingen in Venezuela, en voegde eraan toe dat de VS bereid was om een ​​dergelijk proces te ondersteunen.

De VS en Argentinië leidden samen een bijeenkomst van 31 landen over Venezuela aan de zijlijn van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, hoewel belangrijke regionale landen niet aanwezig waren of een gezamenlijke verklaring ondertekenden waarin Blinkens oproep tot dialoog werd gesteund.

“We komen hier verenigd in de toewijding om de mensenrechten van het Venezolaanse volk te verdedigen en hebben ons gecommitteerd aan een inclusieve Venezolaanse inspanning om de democratische toekomst van het land te herstellen,” zei Blinken.

“Dat betekent dat we erop moeten aandringen dat Maduro een directe dialoog aangaat met de verenigde democratische oppositie in Venezuela die leidt tot een vreedzame terugkeer naar de democratie. De Verenigde Staten en haar partners staan ​​volledig klaar om dit proces te ondersteunen.”

De Venezolaanse regering zei later op donderdag dat een verklaring die door de landen tijdens de bijeenkomst was ondertekend “belachelijk” was en beschuldigde de Verenigde Staten en haar “satellietregeringen” van aanvallen op het Venezolaanse volk.

error: Kopiëren mag niet!