Particuliere bedrijfslevenorganisaties niet gekend in besluit privatisering staatsbedrijven

De particuliere bedrijfslevenorganisaties VSB en ASFA (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en Associatie van Surinaamse Fabrikanten) zijn niet gekend in het besluit van de regering om verlieslatende staatsbedrijven te privatiseren. 

De VSB en de ASFA zijn het ermee eens dat bepaalde staatsbedrijven afgestoten moeten worden. Echter vinden ze dat voor de uitvoering van het privatiseringsbesluit de overheid een onafhankelijke derde partij in de hand moet nemen om zaken in kaart te brengen. Ondanks dat de VSB en de ASFA als sociale partners in verschillende overlegorganen samen met de overheid zitten, hebben ook zij uit het nieuws moeten vernemen over het privatiseringsbesluit van de regering.

ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk zei eerder deze week in een actualiteitenprogramma op Apintie TV, dat het particulier bedrijfsleven precies weet welke staatsbedrijven afgestoten moeten worden. Daartussen bevinden volgens de voorzitter van de fabrikantenorganisatie genoeg bedrijven waarvan de  particuliere sector zegtm dat ze wel daarin willen investeren. Voorwaarde is wel dat de privatisering op een juiste wijze geschied en waarbij aan alle compliance regels wordt voldaan. Dit heeft ook alles te maken met good governance. 

Zaken moeten vooraf duidelijk zijn en moeten ook getoetst kunnen worden door een onafhankelijke derde partij. Bilkerdijk opperde het idee, dat een ieder in de gelegenheid gesteld zou moeten worden om deel te kunnen nemen aan de privatisering. 

error: Kopiëren mag niet!