Wereld Toerisme Dag: Onze natuur, onze trots

Vandaag, vrijdag 27 september, wordt wereldwijd de Dag van Toerisme herdacht. Het is jaarlijks een dag die in het leven is geroepen door de Verenigde Naties (VN) om bewustwording te creëren over de sociale, culturele, politieke en economische waarde van toerisme. 

Ons toerisme 

Suriname, rijk aan natuurlijke hulpbronnen en prachtige natuur, heeft veel meer te bieden om de toerismesector tot bloei te brengen. Natuurtoerisme is bijzonder populair in Suriname, met het tropisch bos en culturele attracties. Volgens de 10e milieustatistieken van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) bezochten in 2021 slechts 876 personen geselecteerde beschermde gebieden. Dit aantal was lager dan in voorgaande jaren, vooral als gevolg van de Covid-19-pandemie. In 2020 waren er 66.030 aangekomen niet-ingezetenen. Voor de pandemie lag dit aantal jaarlijks gemiddeld rond de 260.000 niet-ingezetenen. De meeste bezoekers die naar Suriname komen, zijn afkomstig uit Europa, gevolgd door Zuid-Amerika en Azië. 

Beste toeristische landen

De Verenigde Staten, Spanje en Japan zijn volgens de Travel & Tourism Development Index van het Wereld Economisch Forum uitgeroepen tot de beste landen ter wereld voor reizen en toerisme in 2024. 

Deze lijst van de World Economic Forum is gebaseerd op een breed scala aan criteria, waaronder infrastructuur, natuurlijke hulpbronnen, duurzaamheid, beschikbaarheid van arbeidskrachten en prijzen. Met de juiste investeringen en strategieën kunnen toekomstige toerisme plannen voor Suriname inspelen op deze voorwaarden om het toerisme verder te bevorderen. 

SD

error: Kopiëren mag niet!