India bevestigt eerste geval van mpox

India heeft zijn eerste geval van een dodelijkere mpox-stam bevestigd, wat wereldwijd tot bezorgdheid heeft geleid bij gezondheidsfunctionarissen vanwege het snelle tempo van de verspreiding ervan.

De clade Ib-stam van het virus werd bevestigd door gezondheidsautoriteiten in de zuidelijke staat Kerala nadat deze vorige week was ontdekt bij een 38-jarige man die onlangs naar Dubai was gereisd.

Woensdag prees de minister van Volksgezondheid van de staat Veena George het “robuuste gezondheidszorgsysteem” van Kerala voor het ontdekken van het geval.

De uitbraak van de stam, die eerder beperkt was tot de Democratische Republiek Congo, werd vorige maand door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot een wereldwijde gezondheidsnoodsituatie nadat deze zich had verspreid naar vier voorheen onaangetaste Afrikaanse landen.

Volgens Dr. Shubhin C, een gezondheidsfunctionaris in het district Mallapuram in Kerala, wordt de geïnfecteerde patiënt elke vier dagen getest terwijl hij in isolatie herstelt in een plaatselijk ziekenhuis. “De patiënt is beter. Hij heeft nu geen koorts en geen andere symptomen”, vertelde de arts aan CNN.

Ongeveer 37 passagiers op de vlucht van Dubai naar Kerala en vijf andere nauwe contacten van de patiënt worden gemonitord, voegde hij toe.

error: Kopiëren mag niet!