Moeder beschermt partner en ontkent verkrachting dochter

Ratnadebie R., de moeder die ervan verdacht wordt samen met haar echtgenoot haar 10-jarige dochter te hebben verkracht, ontkent de beschuldigingen steevast. De echtgenoot is de stiefvader van het meisje. Op de zitting verklaarde Ratnadebie dat haar eerste man wegens ziekte is overleden. Tijdens een ceremoniële dienst werd zij door de schoonfamilie geadviseerd om met de pandit te trouwen. In eerste instantie weigerde zij, maar kort daarna was zij wel bereid. Als reden voor haar goedkeuring gaf zij aan rechter Daniëlle Karamatali te kennen dat zij door haar drie broers werd aangezet om te prostitueren. Om zich los te krijgen heeft zij toegestemd om met de pandit te trouwen. Volgens verklaring van Ratnadebie is de pandit haar stiefvader geweest. Haar moeder woonde samen met hem. Hij is eerder al twee keren veroordeeld voor een zedenmisdrijf. De laatste keer heeft hij zijn biologische dochter verkracht waarna hij een straf van 5 jaar heeft uitgezeten.
Op de zitting ontkende de vrouw de handelingen van haar man, de pandit. Zij gaf aan dat haar dochter misbruikt is door haar schoonbroer. De schoonfamilie had haar toen bedreigd om geen aangifte hierover te doen. Zij wilde de rechter doen geloven dat haar tweede partner niets met haar dochter heeft gedaan. Ook de beschuldigingen aan haar adres ontkent zij. Het slachtoffer woont bij haar tante. Heel emotioneel verklaarde de moeder dat zij het bebloede ondergoed van haar dochter had gewassen toen zij door haar oom was misbruikt. De rechter merkte op dat zij geen indruk op haar maakt door te zitten huilen. Zij heeft eerder bij de politie verklaard dat zij vanwege vrees voor uitzetting de handelingen met haar man heeft ondergaan.
Het Openbaar Ministerie vroeg Ratnadebie voor wie zij zou kiezen: haar dochter of haar man. De vrouw koos voor haar dochter. Gedurende het proces heeft zij belastende verklaringen afgelegd en gisteren op de zitting is zij terug gekomen op haar eerder afgelegde verklaringen. De magistraat stelde deze zaak uit naar 13 mei. Ratnadebie werd aangezegd om aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!