Minister Mathoera: “Politie en leger treden constant preventief op”

“De veiligheidshandhaving blijft een prioriteit voor de regering. De politie en leger treden constant preventief op.” Zo sprak minister Krishna Mathoera van Defensie woensdag, voor aanvang van de reguliere Raad van Ministers-vergadering. Volgens de bewindsvrouwe wordt de samenwerking tussen de ministeries van Defensie en Justitie en Politie onverkort voortgezet. 

“De volle ondersteuning van de politie gaat door. Het is een kerntaak van het ministerie van Justitie en Politie en Defensie komt ondersteunend in.”

Volgens Mathoera wordt de ondersteuning van het Leger, de Militaire Politie en andere diensten van Defensie in de strijd tegen de criminaliteit gecontinueerd. De extra middelen worden aangeboden en in samenwerking met het Korps Politie Suriname ingezet verklaarde de bewindsvrouw. Volgens haar worden de manschappen dag en nacht ingezet. Minister Mathoera gaf verder aan dat zeven voertuigen van Defensie meehelpen met de surveillance. Volgens de oud-politiecommissaris is zichtbaarheid enorm belangrijk. 

Mathoera ging verder door aan te geven dat het Surinaams Nationaal Leger (SNL) is getransformeerd naar een professioneel beroepsgericht leger. “Er is enorm geïnvesteerd in trainingen en operaties, vooral in het binnenland”, sprak de minister. “Wij willen een professioneel leger dat paraat is en dienstbaar is. We hebben geen leger meer dat wordt ingezet om klusjes uit te voeren.”

Volgens haar worden 150 manschappen van het leger, grote trucks, ook wel tonners genoemd, pick-ups en andere voertuigen ingezet om de verruwing van de criminaliteit in te dammen..

error: Kopiëren mag niet!