Betalen met gezichtsherkenning: Een innovatie voor Suriname?

Hoe fascinerend zou het zijn als Suriname dezelfde technologische vooruitgang zou maken als China op het gebied van bankieren? Voor veel klanten is de bankenwereld in Suriname momenteel een nachtmerrie. Onder het mom van uitgebreide klantonderzoeken, lijkt het de banken weinig te storen dat klanten eindeloos moeten wachten. Deze problematiek komt niet alleen door de klanten, maar ook door interne mismanagement binnen de bankensector zelf.

In China is er een revolutionaire manier van betalen geïntroduceerd: betalen met gezichtsherkenning. Zestig procent van de ondervraagden in een enquête gaf aan positieve ervaringen te hebben met deze technologie. 

Bij ‘Smile-to-pay’, ontwikkeld door Allpay (onderdeel van Alibaba), voert een scan van je gezicht de betaling uit. De technologie is al beschikbaar in meer dan honderd Chinese steden en belooft een snellere en efficiëntere betalingsmethode.

Hoewel privacy een punt van zorg zou kunnen zijn, maken de meeste Chinese consumenten zich daar weinig zorgen over. Voor Suriname zou de adoptie van vergelijkbare technologie niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook mogelijk een oplossing bieden voor de huidige ongemakken in de bankensector. 

Het zou de klantenervaring aanzienlijk kunnen verbeteren, mits goed geïmplementeerd en beheerd.

error: Kopiëren mag niet!