Surinaamse Juridische Faculteitsvereniging organiseert eerste lokale pleitwedstrijd

Na een onderbreking van twaalf jaar heeft de Surinaamse Juridische Faculteitsvereniging (SJF) op zaterdag 21 september een lokale pleitwedstrijd gehouden in het Kantongerecht aan de Mgr. Wulfinghstraat. Acht rechtenstudenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) kregen de kans om hun pleitvaardigheden te demonstreren.

De SJF, opgericht in 2020, zet zich in voor het organiseren van educatieve en interactieve activiteiten voor rechtenstudenten, met als doel hun academische en sociale vaardigheden te bevorderen. De moot court competitie biedt een realistische simulatie van een hoorzitting, waarin studenten juridische kwesties analyseren, wetten onderzoeken en pleidooien presenteren. 

Na weken van intensieve voorbereiding en training door vooraanstaande juristen zoals mr. Astrid Kalloe, mr. Ashna Kanhai en anderen, was het moment aangebroken voor de finale.

De wedstrijd bestond uit twee teams van vier studenten, waarbij elk team was verdeeld in vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie (OM) en de verdediging. De jury, bestaande uit rechters mr. Jane Jensen, mr. Sandra Nanhoe-Gangadin en mr. Alida Johanns, beoordeelde de argumenten van beide zijden. Na een intensieve zes uur durende sessie werden de winnaars bekendgemaakt.

De eerste plaats ging naar de OM-studenten Ilaisha Alladien en Vanisha Cummingsborg, gevolgd door de verdediging, bestaande uit Komal Bhagwandien en Shenaaz Khodabaks. De winnaars ontvingen naast een certificaat een medaille, waardebon en geldprijs.

error: Kopiëren mag niet!