Actie leden NVBWB beëindigd na principeakkoord met NVB-directrice 

In een recent gesprek met Dagblad Suriname heeft Claudette Etnel, voorzitter van de NVBWB (Nationaal Vervoer Bedrijf Werknemers Bond), belangrijke updates gedeeld over de voortgang van de organisatie en de acties van de leden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) is unaniem besloten om de huidige actie op te schorten, na het bereiken van een principeakkoord met mevrouw Fariyal Renfurm, de directrice van de NVB.

Etnel benadrukt het belang van samenwerking en het maken van verantwoorde financiële beslissingen, die in het belang zijn van alle betrokkenen. Ze ziet de schorsing van de actie als een positieve stap en hoopt dat de leden met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken, vooral na een periode van onduidelijkheid.

Daarnaast is informatie verkregen vanuit het ministerie van Financiën en Planning. Er zal een vast bedrag additioneel beschikbaar worden gesteld in de begroting van de NVB voor het vierde kwartaal van 2024. Dit bedrag zal in termijnen op de rekening van de NVB worden gestort. Vanwege de targets die het IMF in deze maand heeft gesteld, kan het ministerie slechts een maand extra middelen uitkeren.

Deze extra middelen zullen de NVB in staat stellen om de verhoging door te voeren in september 2024 en om de betaling van de kinderbijslagcomponent over de periode 2023-2024 te implementeren. In oktober 2024 is de storting en uitbetaling van minimaal drie maanden van het genoemde kinderbijslagcomponent voorzien.

De ontwikkelingen zijn bemoedigend voor de leden van de NVBWB en wijzen op een hernieuwde focus op financiële stabiliteit en de toekomst van de organisatie. Het bestuur hoopt dat deze inspanningen zullen leiden tot een verbeterde situatie voor alle leden in de komende maanden.

CS

error: Kopiëren mag niet!