Particuliere schoolbustarieven blijven ongewijzigd ondanks stijgende kosten

Met het nieuwe schooljaar op komst zijn ouders, leerlingen en particuliere schoolbushouders bezig met de voorbereidingen. Een schoolbuschauffeur heeft laten weten, in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat zijn bedrijf de tarieven voorlopig niet zal verhogen, ondanks de stijgende kosten voor brandstof en onderhoud.

De schoolbuschauffeur benadrukt dat een tariefverhoging zou kunnen leiden tot het vertrek van kinderen van zijn diensten, iets wat hij wil voorkomen. “Veel gezinnen hebben het al moeilijk door de huidige financiële situatie in het land.Een prijsverhoging zou voor hen te zwaar zijn”, legt hij uit.

Hoewel de kosten voor het onderhouden van de bussen en brandstof blijven stijgen, geeft de chauffeur aan dat hij voor nu nog kan blijven werken met de huidige tarieven. “Het is zeker niet eenvoudig, maar het is nog haalbaar.” “We zullen de situatie goed in de gaten houden en in overleg met de ouders beslissen hoe we verder gaan.”

De chauffeur benadrukt dat hij veel waarde hecht aan de inspraak van ouders bij zijn busbedrijf. “We houden rekening met de financiële omstandigheden van de ouders en proberen samen een oplossing te vinden die voor iedereen werkt”, aldus de buschauffeur.

error: Kopiëren mag niet!