McLaren’s Lando Norris Wint Singapore Grand Prix en Verkleint F1 Titelstrijd

McLaren-coureur Lando Norris domineerde op zondag (22 september) van start tot finish de Grand Prix van Singapore en verkleinde de voorsprong van Max Verstappen in het Formule 1-kampioenschap aanzienlijk.

Dit was Norris’ derde overwinning in zijn carrière en zijn eerste vanaf pole in zijn zesde poging. Verstappen eindigde als tweede voor Red Bull, op een aanzienlijke 20.945 seconden achter zijn belangrijkste rivaal. McLaren’s Oscar Piastri eindigde als derde in deze slopende nachtrace over 62 ronden.

Met zes races en drie sprints te gaan, heeft Norris Verstappen’s voorsprong verkleind tot 52 punten. McLaren’s leiding in het constructeurskampioenschap werd vergroot tot 41 punten door Piastri’s derde plaats en Sergio Perez’ tiende plaats.