Boetoe pleit voor beleid op ordinair gedrag van jeugdigen

BoetoeDerryl Boetoe, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), vindt het zeer afkeurenswaardig dat jeugdigen op publieke vermakelijkheidslocaties of tijdens activiteiten zoals de Antidiscriminatieloop of de Avondvierdaagse zich misdragen en/of ordinair gedrag vertonen. Zowel de regering en het Nationaal Jeugdparlement als ouders/verzorgers moeten brainstormen om beleid hierop los te laten. ‘Wij moeten misschien komen met een verbod op een bepaald type muziek op plaatsen waar jongeren komen of ervoor zorgen dat jeugdigen niet kunnen komen op locaties waar een bepaald gedrag wordt vertoond. De ouders spelen hierbij ook een zeer belangrijke rol, want zij geven hun kinderen toestemming om naar de plaatsen te gaan’, zegt Boetoe.
Zoals Boetoe weet, zijn er meerdere malen discussies geweest over het ordinair gedrag dat jongeren vertonen, echter zonder het gewenste resultaat. Het is daarom hoogtijd om beleid los te laten in het voordeel van de Surinaamse samenleving. Zijn organisatie heeft het als zeer onprettig ervaren dat jongeren zich bij de Antidiscrimatieloop hebben misdragen. Hierbij hebben ook kinderen die in trans zijn geraakt ruiten van een bus kapotgeslagen. ‘Ik heb bij de openingsspeech van de AVD daarom opgeroepen dat fatsoenlijk gedrag wordt vertoond. We moeten ons altijd als voorbeeld opstellen, want er zijn altijd mensen die naar ons kijken.’
Boetoe vindt het verder ook hoogtijd dat het probleem van jongeren die in trans raken op de verschillende scholen en andere locaties wordt opgelost. ‘Ik roep alle geestelijke leiders en kenners van de verschillende cultuurachtergronden op om alert te zijn en bij te dragen aan een oplossing voor dit probleem, omdat je moeilijk beleid hierop kunt loslaten. Het zijn geestelijke dingen, dingen die je niet ziet.’ Zowel in Coronie, Wageningen als in Paramaribo zijn leerlingen van de VOJ-scholen in trans geraakt. Het heeft voor veel ongerief gezorgd en zelfs tot sluiting van de school voor korte tijd.

error: Kopiëren mag niet!