Waarschuwing van Volksgezondheid over verhoogd kankerrisico door tattoos

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft een waarschuwingsbericht uitgegeven over een verhoogde kans op kanker door tattoos. 

Een recente studie in de VS toont aan dat een overweldigende meerderheid van de tattoo-inkten ingrediënten bevat die ernstige gezondheidsrisico’s kunnen veroorzaken.

Lisa, een tattoo-liefhebster, deelt haar ervaring. “Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten toen ik 25 was. Het ontwerp was een vlinder, als symbool van transformatie en vrijheid. De kosten bedroegen 500 SRD, wat destijds een flink bedrag was.” 

Lisa vertelt dat haar beslissing werd geïnspireerd door een periode van persoonlijke groei en verandering. “Het zetten van de tattoo was pijnlijk, maar ik was blij met het resultaat. Het voelde alsof ik een deel van mijn reis had vereeuwigd.”

Echter, naarmate de zorgen over de veiligheid van tattoo-inkten toenamen, begon Lisa zich zorgen te maken. “Onderzoeken die wijzen op de gevaren van de gebruikte ingrediënten maken me angstig. Het is goed dat het ministerie ons waarschuwt, zodat mensen weloverwogen beslissingen kunnen nemen.” 

Lisa benadrukt de noodzaak van bewustwording en betere regulering in de sector om de gezondheid van tattooliefhebbers te beschermen.

error: Kopiëren mag niet!