Parlementariër Genevievre Jordan gelooft onvoorwaardelijk in 100.000 stemmen voor ABOP 

Parlementariër Genevievre Jordan van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) is er heilig van overtuigd dat de partij bij de verkiezingen van volgend jaar de beoogde 100,000 stemmen zal halen. De politica uit Marowijne stelt dat de ABOP als motto heeft om niemand achter te laten. “Leave no one behind. Wij houden geen monoloog maar we luisteren ook naar het volk. We plannen zorgvuldig. We luisteren aandachtig.”

Stoppen met de politiek

Jordan vervolgt haar boodschap: “We analyseren grondig. We werken slim en doelgericht en bovenal geloven we onvoorwaardelijk in wat we doen. De 100.000 stemmen komen niet vanzelf, het vraagt keihard werken.” 

De ABOP continueert landelijk haar campagne onder leiding van voorzitter Ronnie Brunswijk. Hij liet eerder weten dat hij de politiek zal verlaten als zijn partij bij de verkiezingen van volgend jaar mei 100,000 niet haalt. ”Dan heeft het ook geen zin meer, als ik dat aantal stemmen niet haal”, sprak de vicepresident.

Volgens hem moet het mogelijk zijn en is hij ervan overtuigd dat zijn partij bij de verkiezingen van 2025 meer dan 100.000 stemmen zal halen, gelet op het gewijzigde kiesstelsel, waarbij het landelijke evenredigheidsstelsel wordt ingevoerd. Volgens Brunswijk kunnen mensen uit het hele land op hem stemmen. Maar, de concentratie van het electoraat is vooral in Paramaribo en Wanica. Deze urbane gebieden zijn goed voor 38 zetels, volgens Brunsiwjk. “Daarom ben ik verhuisd en vanuit de stad zal ik de verkiezingsstrijd voeren”, kondigde hij aan. De leider van de ABOP gaf aan dat delen van Paramaribo Noord geen traditioneel ABOP-gebied zijn, maar dat de partij overal in het land beweegt. 

Kritiek 

Op social media zijn de reacties over het beleid van de ABOP gemengd. Mensen vragen zich af of de prioriteiten goed gesteld zijn. “Bouw scholen, een goed medisch centrum. Zorg voor ontwikkeling en werkgelegenheid in het district. Set’ yu koninkrijk efu yu wan de koning. Alleen maar kortzichtigheid. Werk aan een plan. Hoe moet Albina er vandaag of morgen, maar vooral over 10, 20 jaar uitzien? Dat is leiderschap”, stelde een burger.

Iemand anders vroeg: “Wat is er met Moengo gebeurd? Bouw Moengo weer op hoe het vroeger was. Open een landbouwproductie bedrijf te Moengo, open een visverwerkingsbedrijf te Albina, dat is pas ontwikkeling.” 

error: Kopiëren mag niet!