Dogwalk ter voorbereiding op vuurwerk in december

Op initiatief van Hendrik Gowrising van Dog Walking Club Suriname en K-9 Police Dog Trainings Center Suriname, werd op zondag 15 september een dogwalk gehouden. Het doel van deze activiteit was om honden en hun eigenaren voor te bereiden op vuurwerkgeluiden in de maand december.

“In de eerste fase luisteren de honden naar vuurwerkgeluiden via YouTube, in een later stadium zullen de honden ook met echt vuurwerk te maken krijgen”, zegt Gowrising. Hij benadrukt tevens de noodzaak van meer bewustwording bij hondeneigenaren over het gedrag van de hond, huisvesting en leiderschap.

De dogwalk maakt deel uit van een bredere training en zal geleidelijk worden uitgebreid zodat eigenaren leren omgaan met hun honden bij angst voor vuurwerkgeluiden. 

“De training richt zich niet alleen op de honden, maar ook op de eigenaren, omdat daar vaak het probleem ligt”, legt Gowrising uit. Hij wijst erop dat veel mensen emotioneel reageren wanneer hun hond bang is, wat de situatie vaak verergert.

Het initiatief loopt tot december en aan de deelname is een vrijwillige bijdrage gekoppeld voor een nader te bepalen goed doel.

error: Kopiëren mag niet!