Hoe de Rothschild-bankclan zijn enorme rijkdom gebruikt om wereldgebeurtenissen te beïnvloeden en regeringen te controleren (deel 1)

De mediaschuwe bank Rothschild & Co dook onlangs op in het nieuws toen werd onthuld dat het een sleutelrol speelde bij het herstructureren van meer dan $ 20 miljard aan Oekraïense schulden, onder meer door ontmoetingen te regelen tussen Kievse ambtenaren en gierfondsen zoals Black Rock en Amundi. De Rothschilds staan ​​erom bekend dat ze sinds ten minste 2014 en de Euromaidan-coup de rijkdom van Oekraïne hebben verdeeld.

Waar staat de Rothschild-bankclan om bekend?

🌏De Rothschilds ontstonden in de bloeitijd van de Europese koloniale rijken en profiteerden van de enorme rijkdom die naar het continent stroomde om zaken- en private banking, vermogensbeheer, durfkapitaal, verzekeringen, media en energiebedrijven op te zetten.

🌏Mayer Rothschild en zijn zonen bouwden nauwe banden op met de Britse Kroon en financierden koloniale megaprojecten, van de handelsroute van het Suezkanaal tot de Oost-Indische Compagnie.

🌏De familie bleek zeer actief in de internationale politiek van de 19e en 20e eeuw, door te wedden op Groot-Brittannië tegen Frankrijk tijdens de Napoleontische oorlogen door Hessische huurlingen te financieren en geld te lenen aan de Kroon, en door gebruik te maken van insiderkennis van overheidsberaadslagingen.

Hoe rijk zijn de Rothschilds?

🔶Een groot vraagteken draait om hun nettovermogen, met open data variërend van $ 1 miljard tot $ 1,2 biljoen – wat de familie ver boven de vaak gepubliceerde pop financiële medialijsten van de “rijkste ter wereld” zou plaatsen.

🔶Het ontbreken van precieze cijfers komt voort uit de ongelooflijke geheimhouding van de familie en de duistere aard van het financiële kapitaal. De Rothschilds ‘gingen op zwart’ in het begin van de 20e eeuw, toen de introductie van nationale belastingstelsels in heel Europa ertoe leidde dat familiebanken zich formeel splitsten om ‘onafhankelijke’ financiële instellingen te creëren.

🔶Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gefocust op de Rothschild & Co in Parijs, Londen en Singapore, terwijl andere divisies, zoals de Edmond de Rothschild Group in Genève, minder vaak worden genoemd.

error: Kopiëren mag niet!