Staatsolie tekent productieafdelingscontracten met PetroChina voor twee offshore

Staatsolie, heeft productiedelingscontracten (PSC’s) getekend met PetroChina Investment Suriname, een dochteronderneming van China National Petroleum Corporation (CNPC). De PSC’s werden getekend voor de exploratie en ontwikkeling van offshore blokken 14 en 15.

Deze overeenkomst geeft PetroChina de rechten om binnen deze blokken te exploreren, ontwikkelen en produceren, waarbij Staatsolie een belang van 30% heeft via Paradise Oil Company (POC).

De contracten werden getekend door Staatsolie-directeur Annand Jagesar, CNPC-vertegenwoordiger Yu Zhang en POC-directeur Rekha Bissumbhar.

Daarnaast zullen POC en PetroChina een gezamenlijke operationele overeenkomst (JOA) tekenen waarin de voorwaarden voor exploratie, ontwikkeling en productie worden beschreven, samen met de toewijzing van kosten, risico’s en inkomsten.

Gelegen in het oostelijke deel van het Suriname-Guyana-bekken, werden blokken 14 en 15 toegekend aan PetroChina na zijn succesvolle bod in de Suriname Shallow Offshore 2 Bid Round 2023–2024.

Deze blokken grenzen aan blok 52, bekend om eerdere olie- en gasontdekkingen, met waterdieptes variërend van 50–150 m.

Staatsolie en POC hebben ook belangen in blokken 5, 6, 7 en 8, die momenteel exploratieactiviteiten ondergaan.

Recente geologische studies wijzen op veelbelovende mogelijkheden in de ondiepe offshore-regio.

Met de toevoeging van deze nieuwe contracten valt ongeveer 46% van het offshore-gebied van Suriname nu onder exploratie- en productiecontracten.

error: Kopiëren mag niet!