Ook toerisme festival in Wanica trekt publiek 

In de reeks toerisme festivals die door het ministerie Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) worden georganiseerd was het afgelopen weekend de beurt aan het district Wanica. Minister Uraiqit Ramsaran van TCT verrichtte afgelopen zaterdag de opening. 

Hij ging na de opening op bezoek bij de verschillende stands op het toerisme festival. De TCT-bewindsman drukte eenieder op het hart om de lokale cultuur, geschiedenis en tradities waardig uit te dragen. “Laten we de rijke diversiteit van Suriname presenteren en onze unieke toeristische waarden. Let’s promote and show the world that we have so much to offer when it comes to tourism”, aldus Ramsaran. 

Het toerisme festival wordt landelijk gehouden in het kader van de toerisme maand. De districten Commewijne, Coronie en Saramacca zijn al aangedaan. 

Minister Ramsaran gaf aan enorm onder de indruk te zijn van de zaken die zijn tentoongesteld te Wanica, en wenste de standhouders succes toe met de verkoop. Volgens de bewindsman kan aan de toerismesector veel verdiend worden. Toerisme levert niet alleen een bijdrage aan de economie maar het strekt zich verder. Het verrijkt ook de culturele uitwisseling en bevordert het begrip en de tolerantie tussen verschillende gemeenschappen. 

In september worden in de verschillende districten activiteiten georganiseerd in verband met de toerisme maand.

error: Kopiëren mag niet!