VSB bezorgd over verontrustend truck incident met giftige stoffen in Afobaka stuwmeer

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) stelt in een persbericht ernstig bezorgdheid te zijn over het verontrustende incident dat zich op 26 augustus heeft voorgedaan in het Afobaka stuwmeer, waarbij een vrachtwagen met chemische stoffen in het meer is terechtgekomen. Het feit dat pas afgelopen weekend de vrachtwagen uit het water werd gehaald en de aanzienlijke hoeveelheid chemische stof werd ontdekt, roept grote vragen op over de mogelijke impact op het milieu en de volksgezondheid, aldus de VSB.

De VSB dringt er bij de autoriteiten op aan om dit incident grondig te onderzoeken en de resultaten zo spoedig mogelijk te delen met de samenleving. De meldingen van aangespoelde dode vissen en de verontrustende beschrijving van een chemische stof als een vorm van cyanide, benadrukken de noodzaak van transparantie en doortastende actie om de gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid tot een minimum te beperken.

“Wij roepen de autoriteiten op om streng op te treden tegen nalatigheid en illegale activiteiten die bijdragen aan milieuverontreiniging en een mogelijk gevaar kunnen vormen voor de gezondheid. De VSB onderstreept het belang van een gedegen milieubeheer en verantwoordelijk handelen door zowel bedrijven als burgers. In deze situatie zijn duidelijkheid, samenwerking en preventieve maatregelen van cruciaal belang om verdere schade te voorkomen”, zo stelt de Verening in haar persbericht.

De VSB stelt tot slot de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en hoopt dat dit incident zal leiden tot betere naleving en handhaving van milieuwetten en -regels.

error: Kopiëren mag niet!