Amerikaanse jongen jongste ter wereld met geavanceerde bionische arm

Een 5-jarige jongen uit Long Island, NY (VS), die zonder hand werd geboren, krijgt de geavanceerde bionische arm van Marvel’s Iron Man.

Eind mei kom de 5-jarige superheldenfan Jordan M. zijn gloednieuwe bionische arm ophalen.

Jordans moeder, Ashley M, kreeg oorspronkelijk te horen dat Jordan te jong was voor de technologie, maar ze was ervan overtuigd dat haar zoon de sensoren kon bedienen, dus ging ze naar een voorlopige afspraak bij een Open Bionics-kliniek in New York City.

Ashley: “We zijn zo dankbaar dat bedrijven als Open Bionics bestaan. We zijn dankbaar dat ze ons een kans gaven. Jordan is de jongste ter wereld en aanvankelijk werd ons verteld dat hij te jong was en we overtuigden Open Bionics om ons te zien en gelukkig pakte hij het meteen op.”

“Zodra we vertrokken met Jordans Hero Arm, rende hij rond met zoveel zelfvertrouwen om taxi’s in New York aan te houden. Het gaf hem direct een boost aan zelfvertrouwen; de Hero Arm geeft hem echt het gevoel dat hij een superheld is en hij is geobsedeerd door superhelden. Hij wilde toen snel terug naar school om het aan zijn leraren en vrienden te laten zien. Hij was zo blij en opgewonden en iedereen op school ook”.

Jordan, die dit jaar afstudeert, werd geboren zonder hand en had maar één prothese gebruikt, maar hij stopte ermee vanwege het gebrek aan functionaliteit.

error: Kopiëren mag niet!