Britse marine onderschept ‘narco-onderzeeër’ in Caribisch gebied met zo’n 2.200 kilo cocaïne

De Royal Navy heeft haar allereerste ‘narco-onderzeeër’ onderschept, gevuld met cocaïne ter waarde van $ 209,4 miljoen. HMS Trent nam het schip in beslag in de Caribische Zee. 

Trents laatste operatie, samen met de Amerikaanse Kustwacht en een Amerikaans maritiem patrouillevliegtuig, was de eerste ‘narco-onderzeeër’ die de Royal Navy ooit heeft onderschept.

Het enterteam van het schip, bestaande uit personeel van de Amerikaanse Kustwacht, Royal Marines van 47 Commando en gespecialiseerde matrozen, klauterde aan boord van het half-onderzeeërschip in wateren 190 zeemijl ten zuiden van de Dominicaanse Republiek.

Het team nam 4.409 pond (zo’n 2.200 kilogram) cocaïne in beslag met een straatwaarde van $ 209,4 miljoen, wat de drugshandel in het Caribisch gebied opnieuw een klap toebrengt.

HMS Trent blijft patrouilleren in het Caribisch gebied als geruststellende aanwezigheid voor de Britse overzeese gebieden tijdens het orkaanseizoen (van juni tot november) en om de stroom illegale vracht door de regio in te dammen.

error: Kopiëren mag niet!